Nainen leikkasi oman kätensä irti vakuutusmaksujen toivossa – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Vakuutuspetosta karmivalla tavalla yrittänyt nainen on tuomittu teostaan Sloveniassa. 22-vuotias Julija Adlesic oli poikaystävänsä kanssa sahannut oman kätensä irti sirkkelillä vakuutusmaksujen toivossa.

Pariskunta oli saapunut sairaalaan ja kertonut Adlesicin loukkaantuneen sahatessaan oksia. He eivät olleet ottaneet irtisahattua kättä mukaan. Myöhemmin kävi ilmi, että pariskunta oli tahallaan jättänyt käden kotiinsa varmistaakseen vamman olevan pysyvä.

Adlesicin tavoitteena uskotaan olleen kerätä vakuutusmaksuja yli miljoonan euron edestä solmittuaan vuotta aikaisemmin sopimuksia viiden eri vakuutusyhtiön kanssa. Syyttäjien mukaan Adlesic oli poikaystävänsä kanssa etsinyt jo väitettyä onnettomuutta internetistä tietoa tekoraajoista. Sky News -uutissivuston mukaan nainen kiisti syyllistyytensä oikeudessa.

Irtileikattu käsi kiinnitettiin myöhemmin takaisin lääkäreiden toimesta. Adlesic tuomittiin vakuutuspetoksen yrityksekstä kahden vuoden vankeusrangaistukseen. Poikaystävä tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankilaan, kun taas miehen isä tuomittiin vuoden ehdolliseen rangaistukseen.