Kuopion Minna Canthin kouluun tehtiin uhkaus – tekijä saatiin nopeasti kiinni

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi sai aamulla tietoonsa Kuopion Minna Canthin kouluun kohdituneen väkivaltaisen uhkauksen. Koulu-uhkaus oli lähetetty viestisovelluksessa. Poliisi on selvittänyt uhkailijan henkilöllisyyden ja ottanut uhkailijan kiinni.

Koulu-uhkauksesta epäilty on nuori paikkakuntalainen. Poliisi on paikalla koululla turvaamassa koulupäivän läpivientiä. Minna Canthin kouluun ei enää viranomaisten mukaan kohdistu uhkaa ja koulupäivä voidaan pitää normaalisti.

Suomessa poliisi suhtautuu kouluihin kohdistuviin uhkauksiin aina äärimmäisen vakavasti. Poliisi tutkii koulu-uhkauksia joko laittomina uhkauksina tai perättöminä vaarailmoituksina. Usein uhkaaja on joko nykyinen tai entinen koulun oppilas. Taustalla saattaa olla elämänhallinta- tai mielenterveysongelmia. Moni on myös koulukiusauksen uhri ja saattaa olla moniammatillisen tuen tarpeessa.