Lentoyhtiö tarjoaa matkustajille koronan kotitestejä

Matkailu Terveys · Tim Isokivi

Osa lentoyhtiöistä ja matkakohteista vaatii matkustajia esittämään tuoreen negatiivisen koronatestituloksen ennen koneeseen nousua. Nyt lentoyhtiö American Airlines on ensimmäisenä maailmassa alkanut tarjoamaan matkustajille kotona suoritettavia koronatestejä.

American Airlines on aloittanut yhteistyön kotitestejä valmistavan LetsGetChecked-yhtiön kanssa. Kotitestejä tarjotaan Yhdysvaltojen sisällä matkustaville ja osaan kansainvälisistä kohteista matkuvastille. Testin tilaaminen kotiin maksaa 129 dollaria, ja sen tuloksia voi odottaa 48 tunnin sisällä.

Matkustukseen liittyvät koronarajoitukset vaihtelevat Yhdysvalloissa osavaltioittain. Joissain osavaltioissa kaikki matkustajat ovat velvoitettuja viettämään karanteenia, olipa heidän koronatestituloksensa positiivinen tai negatiivinen. American Airlines ja LetsGetChecked ovatkin kehottaneet matkustajia selvittämään hyvissä ajoin, minkälaisia koronaan liittyvät matkustussäännöt ovat matkan määränpäässä.