Täydelliset talven ihmemaat listattiin – 15 paikkaa Suomen ulkopuolella

Matkailu · Terhi Piiroinen

Vaikka matkailu on nyt pannassa ja suomalaisten tulisi rajoittaa ylimääräistä liikkumista koronaviruksen takia, voi matkailuideoita ammentaa tulevaisuutta varten. Culture Trip -sivusto listasi nyt 15 kohdetta, joista voi löytää talvisen ihmemaan taikaa.

Suomessa lunta saadaan lähinnä maan pohjoisosissa. Talvinen tunnelma ei kuitenkaan välttämättä tarvitse korkeita kinosia, jos miljöö on koristeltu tunnelmavalaistuksessa ja puitteet ovat muilta osin kunnossa. Joulutorit, keskiaikaiset rakennukset ja jouluinen tunnelma houkuttelevat Saksan Müncheniin tai Aacheniin, Alankomaiden Amsterdamiin, Italian Milanoon, Espanjan Alcázar de Segoviaan tai Tšekin tasavaltaan Český Krumloviin.

Aasiassa kannattaa matkustaa joko Japanin Shirakawaan tai Kiinan Harbiniin. Mikäli kaipaa lumisia vuoroistomaisemia, pääsee niitä kokemaan talvikuukausien aikana Itävallan Salzburgissa ja Kitzbühelissa, Yosemiten kansallispuistossa Yhdysvalloissa tai Slovenian Bledissä. Venäjällä saavuttaa talvisen tunnelman Pietarissa, Kanadassa Quebecissa ja kaikista kokeellisimmat voivat suunnata Uuteen-Seelantiin heinäkuun talvifestivaaleille Queenstowniin.

Lähde: Culture Trip