Arvostettu matkalehti valitsi: Italia on ensi vuoden paras lomakohde

Matkailu · Terhi Piiroinen

Matkailun erikoislehti Travel and Leisure on valinnut Italian vuoden 2021 parhaaksi matkakohteeksi. Saapasmaassa vierailu voi olla paljon muutakin kuin Venetsian kondoleita ja Rooman Colosseumia.

Uuden renessanssiajan tuleminen on käsillä. Maassa on upeita kohteita aina Toscanan maalaismaisemista pohjoisen vuoristoihin ja järvimaisemiin. Lukuisia viinitiloja, arkkitehtuurin helmiä, tulivuoria ja ennen kaikkea suussa sulavan herkullista ruokaa.

Italian maalaiskyliin voi tutustua vuokraamalla auton. Maassa on myös runsaasti pyöräilyreittejä sekä patikointiin soveltuvia taipaleita. Koronaviruksen murjoma Italia voi nousta jälleen jaloilleen turismin avulla. Matkakohteena se on kerrassaan oivallinen, lehti vinkkaa.