Papukaija huutaa omistajansa kanssa kilpaa – huvittava tilanne videolla

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Papukaijat ovat hyvin suosittuja lemmikkilintuja monien lintuja rakastavien ihmisten kotona. Papukaijat ovat yleensä vilkkaita ja seurallisia, minkä lisäksi ne ovat hyvin äänekkäitä ja oppivat nopeasti matkimaan monia kuulemiaan ääniä ja jopa ihmisten puhetta.

Nyt videolla nähdään huvittava tilanne, jossa sinikelta-ara on ryhtynyt huutamaan kilpaa omistajansa kanssa. Suurimpiin papukaijalajeihin kuuluva yksilö istuu omistajansa päällä ja katsoo miestä suoraan silmiin kun mies alkaa huutamaan.

Papukajia seuraa miehen antamaa esimerkkiä ja näyttää yrittävänsä ajoittaa huutamisen samaan ajankohtaan kuin omistajakin. Sanotaan, että lemmikit ja omistajat oppivat ajan saatossa puhumaan samaa kieltä elein ja käskyin, ja videon perusteella voidaankin todeta, että ainakin tämä parivaljakko näyttäisi ymmärtävän toisiaan.