Poliisi epäilee: Joensuussa rotanmyrkyllä maustettuja lihapullia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Joensuussa yliopistorakennusten takana sijaitsevalta pururadalta on löytynyt lihapullia, jotka ovat kuorrutettu punaisella jauheella. Poliisi pyytää lemmikkien ulkoiluttajia olemaan tarkkana. Lihapullia löydettiin 17. joulukuuta.

– Koira oli huomannut lihapullat yliopiston Natura ja Futura-rakennusten takana sijaitsevalla pururadalla. Saman tyyppisiä syöttejä voi olla lähialueella ja siksi poliisi pyytää lemmikkien omistajia olemaan tarkkana ulkoillessa, Itä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan.

Poliisin mukaan lihapullia ei ole tutkittu laboratoriossa, mutta on syytä huomioida, että aine voi olla rotanmyrkkyä. Jos syntyy epäilys, että lemmikki on syönyt mahdollisen myrkkysyötin, on hyvä olla yhteydessä pikimmiten eläinlääkäriin ensiavun saamiseksi. Löydetyt lihapullat on hävitetty.