Sexpon seksuaalineuvojat päivystävät läpi joulun – neuvontaa kaikkiin seksiin liittyviin kysymyksiin

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Vuodesta 1969 asti Suomessa toiminut seksuaalisen hyvinvoinnin edistäjä Sexpo päivystää myös jouluna. Sexpo tarjoaa maksutonta neuvontaa seksuaalisuuden, seksin, sukupuolisuuden ja ihmissuhteiden kysymyksissä. Neuvontaa on saatavilla netissä, puhelimitse, videopuhelun välityksellä ja kasvokkain.

– Palvelumme ovat luottamuksellisia ja yhteyttä voi ottaa myös nimettömästi. Kaikki työntekijämme ovat koulutettuja seksologian ammattilaisia, järjestöstä kerrotaan.

Asiakkaat voivat ottaa yhteyttä nimettömästi kaikissa seksiin, seksuaalisuuteen, sukupuoleen ja ihmissuhteisiin liittyvissä kysymyksissä ja pohdinnoissa. Neuvontapalveluissa voi asioida suomeksi ja englanniksi. Puhelinneuvonta mahdollistaa avun myös henkilöille, joilla on huoli omista tai läheisensä lapsiin kohdistuvista fantasioista ja mieltymyksistä tai heillä on muutoin kohonnut riski syyllistyä lapsiin tai nuoriin kohdistuvaan seksuaalirikokseen.

– Palvelumme vastaavat kasvaneeseen tuen tarpeeseen – korona-aika on selvästi lisännyt ihmisten ahdistuneisuutta ja huolta. Toivomme, että meihin ollaan yhteydessä mahdollisimman matalalla kynnyksellä. Vaikean tilanteen kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Neuvonta on aina asiakkaita varten.