Arkeologit löysivät Pompejin raunioilta muinaisen pikaruokaravintolan

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pikaruokaravintolat eivät ole suinkaan vain nykyaikainen ilmiö. Arkeologit ovat paljastaneet löytäneensä Italian Pompejin raunioilta thermopolium-nimellä tunnetun muinaisen pikaruokapisteen hyvin säilyneet jäännökset.

Arkeologit löysivät ensin osia ruokapaikasta raunioiden restauroinnin yhteydessä vuonna 2019. Kaivausten jatkuessa esiin paljastui kokonainen ravintolan tiski täynnä koloja, joista kuumaa ruokaa annosteltiin asiakkaille. Ruokaa mainostettiin asiakkaille hyvin säilynein freskoin, joissa nähdään kuvia muun muassa kukoista.

Raunioista löydettiin muun muassa ankkojen, vuohien, sikojen, kalojen ja etanoiden jäänteitä, kuten myös viiniastioihin säilöttyjä härkäpapuja. Pompejin arkeologisen puiston johtaja Massimo Osanna kertoo Associated Press -uutistoimiston mukaan katujen varsilla sijainneiden pikaruokaloiden olleen suosittuja muinaisen Rooman tavallisen kansan keskuudessa. Pikaruokala tuhoutui monien muiden Pompejin rakennelmien tavoin tulivuori Vesuviuksen purkautumisen yhteydessä vuonna 79.