Game of Thronesin luojien uutuussarjan tuottaja kuoli – poliisi pidätti kollegan

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinalainen miljardööri, Yoozoo-peliyhtiön perustaja ja tuottaja Lin Qi kuoli 25. joulukuuta mystisissä olosuhteissa. Poliisi on sittemmin pidättänyt Linin kollegan hänen myrkytyksestä epäiltynä.

Lin Qin uskotaan joutuneen myrkytetyksi 17. joulukuuta. Lin toimitettiin sairaalaan, jossa hänen vointinsa koheni kunnes hän kuitenkin kuoli joulupäivänä. Shanghain poliisi on pidättänyt myrkytyksestä epäiltynä miehen kollegan, jonka henkilöllisyyttä ei ole CNN-uutissivuston mukaan kerrottu julkisuuteen Xu-sukunimeä lukuunottamatta.

Lin Qin perustama Yoozoo tunnetaan muun muassa Game of Thrones: Winter is Coming -pelistä. Vuonna 2014 Lin osti Liu Cixinin Kolmen kappaleen probleema -menestyskirjan elokuvasovituksen oikeudet. Game of Thrones -sarjan luojat David Benioff ja D.B. Weiss ovat sittemmin työstäneet kirjan pohjalta Netflix-sarjaa, jonka yhtenä tuottajana Lin Qi toimi ennen kuolemaansa.