Twitter-sarjamurhaajalle kuolemantuomio – vaani uhrejaan sosiaalisessa mediassa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Twitter-murhaajaksi kutsuttu Takahiro Shiraishi on tuomittu kuolemaan Japanissa. Sosiaalisessa mediassa uhrejaan vaaninut mies murhasi vuonna 2017 yhteensä yhdeksän ihmistä. 15-26 -vuotiaat uhrit olivat yhtä lukuunottamatta kaikki naisia.

Zamassa asunut Takahiro Shiraishi valikoi uhreikseen pääasiassa Twitterissä itsetuhoisia viestejä kirjoittaneita naisia. Hän oli kertonut uhreille haluavansa auttaa heitä riistämään oman henkensä ja jopa kuolla heidän kanssaan. Shiraishi jäi kiinni, kun 23-vuotiasta uhria etsineet poliisit vierailivat hänen kotona ja löysivät ruumiinosia sisältäneitä kylmälaukkuja sekä työkalulaatikoita.

Puolustusasianajaja oli vaatinut Shiraishille oikeudessa lievempää tuomiota, sillä hänen mukaansa uhrit olivat halunneet kuolla. Tuomari Naokuni Yano kuitenkin linjasi, ettei yksikään uhreista suostunut vapaaehtoisesti murhattavaksi itsetuhoisista ajatuksistaan huolimatta. Runsaasti mediahuomiota Japanissa saanutta oikeuskäsittelyä oli saapunut The Guardian -lehden mukaan seuraamaan jopa 400 ihmistä, vaikka salissa oli vain 16 ulkopuolisille tarkoitettua istuinta.