Luontokuva kuin Alien-elokuvasta – ankerias tunkeutui ulos haikaran vatsasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Luonnossa nähdään toisinaan tilanteita, jotka voisivat olla suoraan kauhuelokuvien kuvastosta. Nyt hämmästystä ja kauhistusta on aiheuttanut luontokuvaajan otos haikaran aterian kostosta.

Valokuvaaja Sam Davis onnistui ikuistamaan Yhdysvatlojen Delawaressa ainutlaatuisen kuvan. Siinä ilmassa liitävän haikaran vatsasta roikkuu sieltä tulos tunkeutunut käärmeankerias. Näkyä verrattiin internetissä Alien-elokuvan pahamaineiseen kohtaukseen, jossa avaruusaluksen miehistön rintakehästä pomppaa ulos avaruusolio.

Live Science -sivuston mukaan tutkijat ovat jo aikaisemmin havainneet käärmeankeriaiden kykenevät paeta saalistajien vatsasta syödyksi joutumisen jälkeen. Sam Davis ei tiedä, kuinka haikaralle ja ankeriaalle kävi kuvien ottamisen jälkeen. Hänen mukaansa haikara näytti kuitenkin suhtautuvan tilanteeseen yllättävän tyynesti.