Sacha Baron Cohen ei tee enää Borat-elokuvaa: ”En näe syytä”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen koomikko yllätti viime vuonna faninsa uuden Borat-elokuvan muodossa. Edeltäjän tapaan vähin äänin dokumenttityyliin toteutettu elokuva julkaistiin Amazon Prime -suoratoistopalvelussa lokakuussa. Borat Subsequent Moviefilm -elokuvan suosion myötä moni on saattanut pohtia, tuleeko hahmo vielä palaamaan. Sacha Baron Cohenin mukaan hänellä ei ole kuitenkaan ainakaan toistaiseksi suunnitelmissa tehdä kolmatta Borat-elokuvaa.

– Toin Boratin takaisin Trumpin vuoksi. Jatko-osan tekemiselle oli olemassa syy, mutta en näe syytä tehdä uutta elokuvaa. Borat on siis lukittuna piiloon komeroon , Sacha Baron Cohen paljasti Variety-lehdelle.

Koomikon mukaan hänen tarkoituksenaan ei ollut alun perin tehdä ensimmäistäkään jatko-osaa Boratille. Cohen kertoo Bruno-elokuvan työstämisen olleen niin haastavaa ja jopa traumaattista, että hän vannoi lopettavansa elokuvien tekemisen piilokameratyyliin naamioitumalla hahmoiksi julkisuudessa. Päätös ei kuitenkaan pitänyt, sillä jo ennen Boratin jatko-osaa hän loi samaan tyyliin tehdyn Who Is America? -sarjan.