Naisvanki teloitettiin Yhdysvalloissa – edellinen sai kuolemantuomionsa vuonna 1953

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen Lisa Montgomery on teloitettu tänään Indianan lääninvankilassa varhain tänä aamuna. Hän on ensimmäinen teloitettu naisvanki sitten vuoden 1953 Yhdysvalloissa. Hän tappoi raskaana olleen naisen.

NBC:n mukaan Lisa Montgomery julistettiin kuolleeksi 52-vuotiaana 13. tammikuuta 2021 kello 01:31. Hänet teloitettiin myrkyllä Terre Hautessa sijaitsevassa vankeinhoitolaitoksella. Naisen asianajajat yrittivät estää teloituksen vedoten naisen mielenterveysongelmiin. Hän kuristi raskaana olleen naisen ja varasti hänen vauvansa kohdusta. Vauva selvisi hengissä, kuristettu äiti ei.

Yhdysvaltojen seuraava presidentti Joe Biden on kertonut kieltävänsä kuolemantuomiot Yhdysvalloissa. Hän astuu virkaan 20. tammikuuta. Pian väistyvä presidentti Donald Trump on puolestaan ilmoittanut, että aikoo saattaa kuolemantuomiot loppuun.