Rokotekriitikko tunnusti tuhonneensa koronarokoteannoksia – vuosien vankeusrangaistus uhkaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Wisconsinissa sijaitsevan sairaalan työntekijän paljastettiin taannoin tuhonneen satoja annoksia Modernan koronarokotetta tahallaan. Kylmässä säilytettäväksi tarkoitetut rokoteannokset oli pyritty pilaamaan jättämällä huoneenlämpöön. Nyt rikoksesta syytetty farmaseutti Steven Brandenburg on myöntänyt tekonsa oikeudessa.

Steven Brandenburgia sai kaksi syytettä ihmisten hengen vaarantaneesta kulutustavaroiden käsittelystä. Kummankin syytteen maksimirangaistuksena on ABC News -uutissivuston mukaan 10 vuoden vankeustuomio ja 250 000 dollarin sakkorangaistus.

Viranomaistutkimuksissa kävi ilmi, että Brandenburg uskoo lukuisiin koronaan liittyviin salaliittoteorioihin, joista hän puhui myös kollegoilleen sairaalassa. Hänen kerrotaan uskoneen vääräksi todettuihin väitteisiin, joiden mukaan koronarokote muokkaisi sen saajien DNA:ta. Brandenburg oli kertonut poliisille poistaneensa rokotteet lääkekylmäkaapista ensin kolmeksi tunniksi 24. joulukuuta ja seuraavana päivänä yhdeksäksi tunniksi, kunnes sairaalan toinen työntekijä löysi ne.