Nelli Matula poseeraa tulikuumassa kuvassa: ”Voittaisitteko minut limbossa?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poptähti Nelli Matula on julkaissut pitkään odotetun uuden singlensä, jonka nimi on Lelu. Kappale vie tekstimaailmansa ja tuotantonsa puolesta takaisin artistin musiikillisille alkulähteille. Kappale sai alkunsa Nelli Matulan, tuottajakaksikko Los Rollosin sekä artisti-biisinkirjoittaja Ani Nnebedumin sessiossa, joka jäi Nellin mieleen yhtenä hänen uransa hulvattomimpana biisintekopäivänä.

– Lelun biisintekoprosessi oli maailman hauskin. Biisiä tehtiin vähän sillä mentaliteetilla, että tää on niin törkeä, ettei sitä tulla koskaan julkaisemaan. Ehkä juuri tietynlaisen paineettomuuden ja oikeanlaisen energian ansiosta siitä tulikin vahingossa tosi hyvä, Nelli Matula kertoo.

Erityisesti kappaleen toisen säkeistön rakentumiseen liittyy hauska tarina, jota pop-artisti muistelee nauraen.

– Olin hiljattain hankkinut Papu-koiran ja se oli ensimmäistä kertaa studiolla mukana. Olin juuri viemässä Papua ulos, kun samalla puhelimen välityksellä kirjoitimme Anin kanssa Google Docs -pohjaan Lelun lyriikoita. Yhtäkkiä näin, kun Ani kirjoitti ”jäljet vielki pakarois, siit mitä tehtiin lakanois” ja kirjoitin vaan samaan docsiin ”Ooh shit!”. Sitten kirjoittelin perään omia laineja ja vuoroteltiin näin koko versen loppuun asti. Tämän koko ajan Ani oli studiossa sisällä ja minä koiran kanssa rakennuksen ulkopuolella, Nelli kertoo.

Lelu kuvaa niin musiikillisesti kuin visuaalisesti Nelli Matulan pop-artistiuden ydintä. Sitä esittelee myös kappaleelle julkaistu minimusiikkivideo. Uuden julkaisunsa merkeissä Nelli poseeraa nyt myös somessa upeissa kuvissa. Niiden yhteydessä hän muun muassa kysyy, että voittaisiko joku seuraajista hänet limbossa.

Nelli Matula julkaisi debyyttisinglensä Kato vaan vuonna 2015 ja kipusi kertaheitolla kiinnostavimpien kotimaisten tulokasartistien joukkoon. Paikkansa hän sinetöi lopullisesti tämän jälkeen ulos tulleella jättihitillä Lemmikki, jota on kuunneltu tähän mennessä yli 6 miljoonaa kertaa Spotifyssä. Nelli Matulan debyyttialbumi Jumalatar julkaistiin kesällä 2019. Pian julkaisunsa jälkeen platinarajan ylittänyt albumikokonaisuus toi artistille myöhemmin samana vuonna ehdokkuuden Vuoden naisartisti -kategoriassa Emma gaalassa ja vakiinnutti lopullisesti Nelli Matulan paikan kotimaisten eturivin artistien joukossa.