Sinkkujen ystävänpäivä voi olla paras mahdollinen – vapaana saa tehdä mitä haluaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Monen suomalaisen suusta kuulee sanat: ”En vietä ystävänpäivää!” Syynä tähän on usein se, että amerikkalaistyylinen ruusujen ja suklaarasioiden kyllästyttämä juhla ei välttämättä sovi perisuomalaiseen ja juroon kulttuuriin. Ystävänpäivää on kuitenkin syytä juhlia, ja sitä juhlitaankin juuri tänään sunnuntaina.

Rakkauden juhla ei välttämättä tarvitse kynttiläillallisia tai limusiiniajeluita. Usein riittää, että osoittaa toiselle ihmiselle hänen olevan tärkeä ja muistamisen arvoinen. Sinkut saattavat saada sitoutuneilta ystäviltään selkääntapautuksia tai jopa sääliä, koska joutuvat viettämään ystävänpäivää ilman omaa kumppania. Asenne on väärä. Moni sinkku on aidosti onnellinen ja tyytyväinen omaan elämäänsä.

Sinkkuna ystävänpäivää saa juhlia vapautuneesti kaikkien kanssa flirttaillen. Halaa vahtimestaria, vinkkaa silmää bussikuskille, anna puhelinnumero kaupan kassalle tai pokaa kahviseuraa kirjastosta. Popsugarin mukaan Tinderissä sovitaan treffejä ystävänpäiväviikolla kymmenen prosenttia enemmän kuin muina aikoina. Nyt on siis paras mahdollinen ajankohta seuralaisen hakuun – mikäli sellaista haluaa kainaloonsa. Toisaalta ystävänpäivänä voi juhlia kavereiden kanssa tai syödä hyvällä omatunnolla suklaakakkua sohvalla elokuvia katsellen. Kaikki on sinkuille sallittua.