Myrkkykäärme pääsi vapaaksi terraariosta – 10 asuntoa evakuoitiin saksalaiskaupungissa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksan Kölnissä jouduttiin maanantaina yllättävään tilanteeseen myrkyllisen käärmeen vuoksi. Paikallisen rakennuksen asukkaat joutuivat pakenemaan kodeistaan vaarallisen matelijan päästyä vapaaksi terraariostaan.

Kölnissä asuva matelijaharrastaja oli huomannut yhden 12 käärmeestään kadonneen. Kyseinen matelija sattui olemaan myrkyllinen aspidelmaps lubricus -kobrakäärme. Mies ei onnistunut löytämään sitä asunnostaan, ja niinpä hän otti Deutsche Welle -uusissivuston mukaan yhteyttä viranomaisiin.

Rakennuksen jokaisen 10 asunnon asukkaat kokivat karun herätyksen aamukuudelta ja joutuivat jättämään kotinsa etsintöjen ajaksi. Matelijaa etsittiin ruoka-ansojen avulla ja sen liikkeitä yritettiin selvittää lattialle levitetyllä sahanpurulla, minkä lisäksi viranomaiset tutkivat talon kellaria johon matelija epäiltiin paenneen kylmää ilmaa. Paikallisen palokunnan mukaan käärme onnistuttiin lopulta pyydystämään ansan avulla, ja rakennuksen asukkaat pääsivät palaamaan koteihinsa.