Tutkijat hämillään: 900-metrisen jäämassan alta löytyi outoja eliömuotoja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elämää löydetään toisinaan myös paikoista, joissa olosuhteiden ei pitäisi järjen mukaan olla sille suotuisia. Nyt tutkijat ovat hämmästyneet löydettyään vahingossa oudoiksi kuvailtuja eliölajeja Etelänavan paksun jääkerroksen alapuolelta.

Geologeista koostuva tutkimusryhmä teki yllättävän löydön poratessaan reikää Wedellinmerellä sijaitsevan, 900 metriä paksun Filchner-Ronnen jäähyllyn läpi. -2,2 asteen kylmyydessä ja täydellisessä pimeydessä eli lajeja, jotka olivat takertuneet tiukasti kiinni merenpohjan kallioon. Löydetyt eliöt olivat mahdollisesti aikaisemmin tuntemattomia sienieläinlajeja.

Löydös yllätti tutkijat yllättyivät löydöksestä, sillä sienieläinten kaltaisia lajeja ei tyypillisesti löydetä auringonvalon ulottumattomista paikoista, joissa ruoka on harvassa. Meribiologi Huw Griffiths kertoo CNN-uutissivuston mukaan uskovansa, että eliöt ovat erityisesti sopeutuneet elämään karuissa olosuhteissa. Ne voivat viettää mahdollisesti jopa vuosia ilman ravintoa.

https://twitter.com/BAS_News/status/1361198202905636864