Donald Trump sättii republikaanien toimintaa – vaatii puolueen johtajan eroa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen entinen presidentti Donald Trump ei päässyt Valkoiseen taloon valtion päämieheksi toiselle kaudelle. Hänen omat kannattajansa ovat kääntäneet miehelle selän yksi toisensa jälkeen, kun Trump avoimesti kylvi sekasortoa maahan.

Nyt Donald Trump on kehottanut republikaaneja vaihtamaan puoluejohtajansa Mitch McConnellia. Senaatissa republikaaneja johtava McConnell tuomitsi Trumpin toimet puheessaan lauantaina. Hän sanoi pitävänsä Donald Trumpia syypäänä Capitolin mellakkaan, vaikka äänestikin virkasyyteoikeudenkäynnissä vapauttamisen puolesta.

Donald Trump on raivoissaan kommentista ja julistaa arvostelevin sanoin McConnellin huonoksi puolueen johtajaksi. Hänen mukaansa republikaanit eivät voi enää voittaa, jos heidän johtajansa on totinen ja yrmeä poliitikko.