Tulevaisuuden WC-pönttö kehitteillä – vähentää pöpöjen leviämistä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanissa on jo vuosikymmenten ajan nähty wc-pönttöjä, jotka hämmästyttävät erityisesti länsimaisia ihmisiä niiden kehittyneen teknologian ansiosta. Nyt maassa on kehitteillä aikaisempaa koronaturvallisempia toiletteja.

Murakami Corporation -yhtiön kehitteillä olevat vessanpöntöt on suunniteltu toimimaan ilman kosketusta. Yhtiö on lyöttäytynyt yhteen Parity Innovations -yrityksen kanssa varustaakseen pytyt eräänlaisella holograafisella paneelilla. Sen infrapunasensorit tunnistaisivat sormien liikkeen, mikä mahdollistaisi esimerkiksi vessan vetämisen ilman kosketusta.

Mukarami Corporation kehittelemän vessanpöntön tarkoituksena on vähentää bakteerien ja virusten leviämistä etenkin julkisissa saniteettitiloissa. Teknologiaa voitaisiin tulevaisuudessa hyödyntää myös esimerkiksi hisseissä ja pankkiautomaateissa. Ensimmäisten iman kosketusta toimivien wc-pönttöjen massatuotannon on määrä alkaa vuonna 2022, uutisoi Sora News 24.