Upea rahankeräys käynnissä: Litteään maapalloon uskova halutaan lähettää avaruuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmasta löytyy yllättävänkin suuri määrä ihmisiä, jotka uskovat planeettamme olevan pyöreänmuotoisen sijaan litteä. Heillä on tyypillisesti tapana väittää, että lukuisat todisteet Maapallon pyöreydestä ovat vain jonkin pahantahtoisen salaliiton aikaansaannosta.

Ärsyyntyneeksi skotiksi itseään kutsuva Marc Gauld on kyllästynyt niin kutsuttuun litteän maan teoriaan uskovien ystäviensä puheisiin. Niinpä Gauld päätti alkaa keräämään internetissä rahaa mittavaa projektia varten. Hän haluaa lähettää litteään maahan uskovan henkilön avaruuteen osoittaakseen tämän olevan väärässä.

Gauldin mukaan hän haluaa antaa litteään maahan uskoville mahdollisuuden ryhtyä sanoista tekoja. Tavoitteena on kerätä projektiin noin 290 000 euron edestä rahaa GoFundMe-palvelussa. Gauld on Daily Record -lehden mukaan kertonut ottaneensa jopa yhteyttä Elon Muuskin ja Richard Bransonin tiimeihin saadakseen heidät osallistumaan projektiin.