Kissa ja omistaja rikkoivat hurjan ennätyksen – 26 temppua minuutissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kissat voivat oppia tekemään samanlaisia temppuja kuin koiratkin. Kouluttaminen tapahtuu kissojenkin tapauksessa ehdollistamalla ja tarjoamalla palkintoja onnistuneesta suorituksesta.

Australialainen Anika Moritz on opettanut nokkelalle Alexis-kissalleen jopa kymmeniä erilaisia temppuja. Nyt kaksikko on onnistunut niittämään mainetta niiden avulla. He ovat nimittäin rikkoneet kissojen tekemiin temppuihin liittyvän maailmanennätyksen.

Internetissä julkaistulla videolla Anika saa Moretzin tekemään yhteensä 26 temppua yhden minuutin aikana. Temppuihin kuuluvat muun muassa ylävitosen antaminen, laatikon avaaminen suulla ja kellon soittaminen tassulla. Guinnessin ennätystenkirjan tuomari vahvisti Alexiksen ja Anikan rikkoneen aikaisemman ennätyksen, jossa kissa oli tehnyt 24 temppua minuutissa.