Itä-Viron vähemmän tunnettu lomaparatiisi – pitsihuviloita ja pitkiä hiekkarantoja

Matkailu · Terhi Piiroinen

Nyt, kun ihmisiä suositellaan välttelemään lentomatkustamista, kannattaa hyödyntää lähialueiden matkailuparatiiseja. Avuksi ideointiin voi ottaa esimerkiksi Kati Kelolan uunituoreen matkaoppaan Vaihtuvia maisemia – 100 ideaa maata pitkin matkailuun.

Suomalaiset tuntevat Virosta Tallinnan, Pärnun ja Saaremaan. Hieman vähemmälle huomiolle on jäänyt Itä-Virossa sijaitseva kylpyläkaupunki Narva-Jõesuu. Siellä kohtasivat aikoinaan myös venäläiset aristokraatit.

Kelola suosittelee etenkin roadtripiä alueelle siten, että kulkee Tallinnasta Viron pohjoisrannikkoa pitkin Viron pisimmälle hiekkarannalle Narva-Jõesuuhun. Sieltä voi kulkea Kauksin rannan kautta Peipsijärvelle. Sipulitien reittiä pitkin pääsee lopulta pikkukaupunkien kautta ”Viron Porvooseen”, eli Viljandiin.