Lentoasemalla otettiin käyttöön robottilähetti – toimittaa ruokaa koronaturvallisesti

Digi Matkailu · Tim Isokivi

Lähikontaktia muihin ihmisiin on koronapandemian myötä jouduttu välttelemään, erityisesti lentoasemilla. Nyt Yhdysvaltojen Philadelphian kansainvälisellä lentoasemalla odottelevia matkustajia palvelee ruoan toimittamiseen erikoistunut pienikokoinen robotti.

Ulkonäkönsä puolesta Star Wars -elokuvien robotteja muistuttava Gita on vain muutamien kymmenien senttien korkuinen, mutta kykenee kuljettamaan 18 kilon edestä ruokaa. Se on suunniteltu kontaktivapaaseen asiointiin lentoaseman ravintoloiden ja asiakkaiden välillä. Robotti kuljettaa ateriat sisällään olevassa astiassa, josta asiakkaat voivat poistaa ne.

Lentoaseman ihmistyöntekijää Bluetoothin avulla seuraava Gita aloitti toimintansa 22. helmikuuta ja tulee palvelemaan lentoaseman matkustajia ainakin huhtikuun ajan. Piaggion Fast Forward -yhtiön kehittelemä robotti on ollut ABC 6 -uutissivuston mukaan kokeilukäytössä myös lukuisilla muilla lentoasemilla.