Yhdysvaltalaispoliitikko haluaa kieltää GTA-pelin myynnin

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Varttuneille pelaajlle suunnatut Grand Theft Auto -sarjan pelit ovat jo vuosikymmenten ajan nauttineet valtavasta maailmanlaajuisesta suosiosta. Ne ovat kuitenkin herättäneet toistuvasti myös kohua sisältönsä vuoksi. Nyt Yhdysvaltojen edustajainhuoneen jäsen haluaa kieltää niiden myynnin käytännössä kokonaan.

Illinoisin osavaltion demokraattipuolueen edustaja Marcus Evans Jr. on tehnyt esityksen, jonka tavoitteena olisi muuttaa vuonna 2012 säädettyä lakia. Alkuperäinen laki kieltää väkivaltaisten videopelien myynnin alaikäisille. Mikäli uudistus menisi läpi, kiellettäisiin niiden myynti myös aikuisille.

Lain haluttaisiin myös koskevan ihmisiin kohdistuvaa väkivaltaa sisältävien pelien lisäksi sellaisia nimikkeitä, joissa varastetaan autoja niiden kuljettajien tai matkustajien läsnäollessa. Käytännössä laki siis koskisi erityisesti Grand Theft Auto -sarjan pelejä.

Lakiesityksen taustalla on Chicago Sun-Times -lehden mukaan autoryöstöjen lisääntyminen Chicagon alueella. Edustaja Marcus Evans Jr. syyttää ryöstöjen lisäätymisestä Grand Theft Auto -pelejä. Hänen mielestään ne normalisoivat autovarkauksia nuorten keskuudessa.