Äiti epäili, että pojalla on aivomatoja – totuus oli jotain aivan muuta

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Maailmalta kantautuu toisinaan uutisia toinen toistaan ällöttävämmistä loisista, joita ihmisten sisältä on paljastunut. Taannoin eräs brittiläinen äiti säikähti poikansa joutuneen aivoihin pesiytyneen matoinfektion uhriksi. Totuus paljastui kuitenkin onneksi joksikin paljon harmittomammaksi.

Gemma Tyson kertoo 10-vuotiaan Ashton-poikansa valitelleen eräänä päivänä kutiavaa korvaa. Äiti löysi lapsen korvasta pitkän ja matomaisen asian, jonka hän poisti lopulta pinsettien avulla. Gemma oli varma kyseessä olleen loismato ja kiidätti lapsen Metro-lehden mukaan nopeasti lääkärille.

Lapsen korvasta poistettu tunnistamaton ilmestys lähettiin tutkittavaksi laboratorioon. Lopulta Ashton sanoi jotain, joka sai Gemman sekä helpottumaan että nolostumaan. Lapsi totesi, että kyseessä olikin todennäköisesti korvaansa edellisellä viikolla tunkemansa maalarinteipin palanen.

– Hän oli laittanut maalarinteippiä korvaansa eikä tullut ajatelleeksi kertoa sitä minulle. Olin helpottunut siitä, ettei kyseessä ollut mato ja nolostunut tuhlattuani lääkärin aikaa, Gemma Tyson kuvaili tapahtunutta Facebookissa.