Kissa pelasti suomalaisnaisen hengen – herätti avopuolison äänekkäällä naukumisella

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmalta kantautuu toisinaan uutisia todellisista sankarikissoista, jotka ovat onnistuneet pelastamaan omistajansa hengenvaarasta. Nyt erään vantaalaisnainen pelastui hänen Silver-nimisen kissansa ansiosta. Kissa hälytti apua paikalle hänen saatuaan diabeteksen aiheuttaman kohtauksen.

Ykköstyypin diabetestä sairastava Jasmina Petäjistö oli herännyt keskiviikkoaamuna ja tuntenut olonsa heikoksi. Etsiessään sokeripitoista syötävää hän luuhistui keittiön lattialle ja menetti tajuntansa. Pian Petäjistön avopuoliso Ville heräsi Silver-kissan kovaääniseen naukumiseen ja makuuhuoneen oven raapimiseen.

Avopuolisonsa hengenvaarasta löytänyt Ville soitti paikalle ambulanssin. Helsingin sanomien mukaan Petäjistö pelastui pahimmillaan kuolemaan johtavasta hypoglykemiasta ensiavun hänelle antaman glukagoni-liuoksen avulla. Hän kiittää henkensä pelastamista sankariksi julistamansa kolmivuotiaan Silver-kissan nopeaa toimintaa.