Suomi on maailman onnellisin maa – jo neljättä kertaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomi on valittu neljättä kertaa peräkkäin maailman onnellisuusraportin voittajaksi. Tilastojen ja maan kansalaisten vastausten valossa tarkasteltuna suomalaiset ovat maailman onnellisinta kansaa. Ruotsi oli listan kuudes.

YK:n julkaiseman World Happiness Reportin mukaan eri maiden kansalaisten onnellisuutta mitattiin muun muassa sillä, kuinka paljon ihmiset tunsivat iloa tai nauroivat edellisen päivän aikana. Samalla arvioitiin negatiivisten tuntemusten määrää. Kysely oli kuitenkin erilainen aiempiin vuosiin verrattuna, koska nyt jouduttiin ottamaan koko maailmaa riepotteleva koronaviruspandemia mukaan arviointiin.

Onnellisimmat maat top 10:

SuomiIslantiTanskaSveitsiHollantiRuotsiSaksaNorjaUusi-SeelantiItävalta