Sarjasalamatkustaja pidätettiin – lentänyt ilmaiseksi vuodesta 2014 lähtien

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

Useille lennoille ilman asianmukaisia asiakirjoja noussut 69-vuotias nainen on pidätetty. Poliisi pysäytti sarjasalamatkustajaksi kutsutun Marilyn Hartman tiistaina Yhdysvaltojen Chicagon O’Haren lentoasemalla. Nainen jäi kiinni aikaisemman tapauksen jälkeen hänen nilkkaansa asetetun seurantalaitteen ansiosta.

Viranomaiset olivat huomanneet tiistaina Marilyn Hartmanin poistuneen rakennuksesta, jossa hänen oli määrä pysytellä. Nainen paikannettiin ja pidätettiin O’Haren lentoasemalla ennen kuin hän ehti sen turvatarkastusalueille saakka. CNN-uutissivuston mukaan Hartman tulee pysymään vankeudessa ainakin hänen seuraavaan oikeudenkäyntiinsä saakka.

Marilyn Hartman nousi ensi kertaa otsikoihin elokuussa 2014 matkustettuaan lentokoneessa San Josesta Los Angelesiin ilman maihinnousukorttia, ja seuraavana päivänä hänet pidätettiin jälleen Los Angelesin kansainvälisellä lentoasemalla pyrittyään koneeseen ilman lippua. Hänet on pidätetty samanlaisista teoista useita kertoja eri puolilla Yhdysvaltoja, ja esimerkiksi vuonna 2018 hän onnistui matkustamaan Chicagosta Lontooseen saakka ennen kiinni jäämistä. Maaliskuussa 2020 Hartman siirrettiin suorittamaan tuomiota kotoaan käsin vankilassa tapahtuneen välikohtauksen ja koronauhan vuoksi.