Videopelifanien paratiisi avattiin Japanissa – tällainen on Super Nintendo World

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tuore japanilainen huvipuisto tarjoaa Nintenton videopelien tunnelmaa tosielämässä. Super Nintendo World -niminen puisto on vihdoin avattu osana Osakan Universal Studios Japan -nähtävyyttä.

Super Nintendo World on täynnä yhtiön nimikkeiden inspiroimia interaktiivisa laitteita ja esimerkiksi Super Mario Bros -peleistä tunnettuja hahmoja. Älypuhelimeen yhdistettävän rakkenneen saavia vierailijoita kehotetaan muun muassa lyömään Mario-peleistä tuttuja tiilejä, joista avautuu sovelluksessa kerättäviä kolikoita ja muita yllätyksiä.

Yksi huvipuiston suurimmista vetonauloista on Mario Kart: Koopa’s Challenge. Siinä vieraat pääsevät todellisten lavasteiden ja lisätyn todellisuuden ansiosta hyppäämään Mario Kart -pelien maailmaan ottaessaan mittaa toisista kilpailijoista autoradalla. Super Nintendo Worldia onkin kuvailtu teemapuiston ja pelaamisen yhdistäväksi kokemukseksi, jossa kävijät eivät ole vain passiivisia tarkkailijoita.

Kuuden vuoden ajan suunnitteilla olleen ja yli 400 miljoonaa dollaria maksaneen Super Nintendo World oli CNN-uutissivuston mukaan määrä avata ovensa viime kesänä, mutta suunnitelmat muuttuivat koronapandemian vuoksi. Pandemian vuoksi teemapuiston asiakkaiden lämpö mitataan porteilla, käytössä on maskipakko ja kävijäkapasiteettia sekä interaktiivisia ominaisuuksia on jouduttu karsimaan. Suunnitelmissa on kuitenkin avata lähivuosina Super Nintendo World -teemapuistoja myös Singaporeen sekä Yhdysvaltojen Kaliforniaan ja Floridaan.