Britannia kieltää matkustamisen ulkomaille – lomamatkasta yli 6 000 euron sakot

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monissa maissa on tehty tiukkoja korona-ajan rajoituksia, joiden avulla on rajoitettu ihmisten sosiaalisia kontakteja ja liikkumista. Monin paikoin rajoitusten noudattamista seurataan tarkasti virkavallan toimesta ja esimerkiksi Iso-Britanniassa niiden rikkomisesta sakotetaan hyvin herkästi.

Nyt Iso-Britanniassa on tehty jälleen uusi rajoitustoimi, joka koskee matkustamista. Maanantaista lähtien Iso-Britanniasta ei saa matkustaa enää ulkomaille lomamatkalle. Matkustaminen ilman painavaa syytä on kielletty kokonaan. Mikäli rajoitusta uhmaa, voi lomailijaa Daily Mail -sivuston mukaan odottaa kotona 5.000 punnan sakko.

Lomamatkoja koskeva rajoitus on voimassa aina kesäkuun loppuun saakka. Ulkomaille voi matkustaa vain töihin, opiskelemaan, lain velvoittamista syistä tai äänestämään vaaleissa. Matkustamista koskevaan kieltoon voidaan myöntää poikkeus myös jos matkustamisen syynä on esimerkiksi kuolevan sukulaisen luona vierailu tai lapsenhoitoon liittyvät asiat.