Lentoemäntä varoittaa: Älä nojaa päätäsi lentokoneen ikkunaan

Matkailu · Tim Isokivi

Ikkunan viereinen penkki on monille matkustajille mieluisin paikka lentomatkan aikana. Paikkaan voi kuitenkin liittyä myös omat riskinsä, ainakin mikäli matkustaja sattuu nojaamaan päätään ikkunaa vasten.

24 vuoden ajan lentoyhtiöissä lentoemäntänä työskennellyt Linda Ferguson on varoittanut pitelemästä päätä matkustamon ikkunoita vasten. Ne nimittäin lukeutuvat matkustajakoneen likaisimpiin kohtiin. Matkustajat muun muassa hengittävät, aivastelevat ja yskivät sen lasia kohti, minkä lisäksi ikkunat päätyvät jatkuvasti kosketuksiin ihmisten käsien ja hiusten kanssa.

Fergusonin mukaan matkustajat todennäköisesti järkyttyisivät, mikäli he voisivat nähdä kuinka paljon ikkunoihin kertyy pöpöjä. Hän kertoo Reader’s Digest -lehdelle monien matkustajien kantavan mukanaan kertakäyttöisiä desinfiointipyyhkeitä, joilla he putsaavat paikkansa ja sitä ympäröivän alueen ennen penkille istumista.