Metsässä käveleminen kannattaa – tässä 10 hyvää syytä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tällä hetkellä monien ihmisten arki on poikkeuksellisen kuormittavaa koronaviruksen jyllätessä ympäri maailmaa. Moni ihminen on alkanut korona-aikana ulkoilemaan enemmän, mutta monien aktiivisuus on myös huomattavasti vähentynyt työmatkojen ja tavallisesti päivän aikana kertyvän hyötyliikunnan loistaessa poissaolollaan.

Suomalaiset ovat siinä mielessä etuoikeutetussa asemassa, että jokaisella on mahdollisuus lähteä luontoon kävelemään. Raitista ilmaa ja metsiä löytyy läheltä eikä niiden vuoksi tarvitse matkustaa kansallispuistoihin vaeltamaan. Metsässä kävelemisellä on monia tutkittuja terveyshyötyjä, joista Suomen Luonto -sivusto listasi kymmenen.

1. Mieliala kohoaa

2. Stressi vähenee

3. Immuniteetti paranee

4. Elinvoimaisuus lisääntyy

5. Metsässä käveleminen ruokkii luovuutta

6. Luonnossa liikkuminen on turvallista

7. Luonto auttaa kriisistä selviämisessä

8. Yksinäisyyden tunne lievittyy paikassa, jossa yksinolo on luonnollista

9. Metsissä käveleminen lisää muiden huomioon ottamista

10. Monimuotoinen luonnon avulla vauraudesta tulee käsinkosketeltavaa