Jättihakkerointi: 500 miljoonan LinkedIn-käyttäjän tiedot myynnissä

Digi · Tim Isokivi

Verkostoitumis- ja yhteisöpalvelu LinkedIn on ollut valtavan tietovuodon kohteena. Hakkereiden suosimalle sivustolle on ilmestynyt myyntiin yli 500 miljoonan LinkedIn-käyttäjän profiilien tiedot. Myynnissä olevista profiileista ilmenevät muun muassa käyttäjien sähköpostiosoitteet, puhelinnumerot, sukupuolet ja ammattinimikkeet.

CNN-uutissivuston mukaan profiileja huutokaupattiin verkossa nelinumeroisella hinnalla. LinkedIn-palvelulla on yli 675 miljoona käyttäjää, joten tietovuoto voi koskea jopa kolmea neljäsosaa koko palvelun käyttäjäprofiileista.

Uutinen LinkedIn-käyttäjien verkkon vuotaneista tietoista paljastui pian sen jälkeen, kun yli 500 miljoonan Facebook-käyttäjän tiedot vuotivat internetiin. LinkedIn on vahvistanut käyttäjiensä tietojen vuotaneen verkkoon, mutta Microsoftin omistaman palvelun mukaan ne ovat peräisin useilta eri verkkosivustoilta ja yhtiöiltä.