Vauvalla oli syntyessään kolme penistä – kirurgi poisti niistä kaksi

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ihmiselle voi muodostua sikiövaiheessa erilaisia mutaatioita, jotka vaikuttavat loppuelämään. Mutaatioita tavataan myös genitaalialueilla. Nyt on julkaistu tutkimus, jonka mukaan irakilaisella pojalla oli syntyessään kolme penistä.

Ylimääräiset penikset ovat äärimmäisen harvinaisia ja synnynnäisiä poikkeamia tavataan yhdellä 5-6 miljoonasta. Irakilaisella vauvalla oli yksi tavallinen penis ja kaksi muuta paisvuvaiskudosta sisältänyttä sukuelintä. Tutkimuksen mukaan ylimääräisissä peniksissä ei ollut virtsajohtimia.

Kirurgi poisti vauvan epämuodostumat hänen ollessa kolmen kuukauden ikäinen. Toinen penis oli varsinaisen peniksen vieressä ja noin kahden senttimetrin pituinen, kun taas toinen oli poikavauvan kivespussien alapuolella ja noin yhden senttimetrin pituinen. Ne poistettiin leikkauksessa ja vauvan kehitystä seurataan ammattilaisten toimesta.