Apple lanseerasi AirTag-paikantimen – helpottaa esimerkiksi avainten löytämistä

Digi · Tim Isokivi

Kadonneita älypuhelimia on jo vuosien ajan voinut etsiä seurantasovellusten avulla, mutta hukattujen avainten ja lompakoiden löytyminen on toistaiseksi ollut edelleen haastavampaa. Nyt Apple on lanseerannut myös niiden paikantamista helpottavan lisälaitteen.

Applen uutuustuote on pienikokoinen AirTag-paikannin. Bluetooth-lisävarusteen voi liittää esimerkiksi reppuun, lompakkoon, avaimiin, kuulokkeisiin ja jopa lemmikkieläimeen. Kadonnutta omaisuutta voi etsiä Find My, eli Missä on…? -sovelluksen avulla, ja etsinnän aikana AirTag lähettää myös äänimerkin.

Yhden AirTagin hinta on 35 euroa, ja neljän kappaleen pakkauksen puolestaan 119 euroa. Aivan ensimmäinen kadonneen omaisuuden etsimistä helpottava lisälaite ei kyseessä ole. Samankaltaisia Bluetooth-paikantamia ovat aikaisemmin julkaisseet muun muassa Nokia ja Chipolo. Suomalainen Yepzon valmistaa paikantimia merkittävästi tätä monipuolisempaan käyttöön, jossa paikantimen sijainti voidaan tarkistaa kartalta missä tahansa, koska laitteet sisältävät SIM-kortin.