Instagramiin uusia ominaisuuksia häirinnän ehkäisemiseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sosiaalisessa mediassa ihmisten käytös on usein aivan jotain muuta kuin tosielämässä, ja käyttäjät kokevatkin sosiaalisessa mediassa tapahtuvan häirinnän ongelmana. Nyt Instagram on ryhtynyt toimeen ongelmien vähentämiseksi, sillä suosittu palvelu on lanseerannut uusia työkaluja sosiaalisessa mediassa tapahtuvan häirinnän ehkäisemiseksi.

Instagram ottaa esimerkiksi käyttöön ominaisuuden, jotka suojaavat käyttäjiä väärinkäytöksiltä ja jotka antavat käyttäjälle mahdollisuuden estää käyttäjän valitsemia henkilöitä ottamasta heihin yhteyttä uudella tilillä. Yksityisviestien uusi ominaisuus tulee olemaan mahdollinen kaikille käyttäjille. Palvelu uskoo, että siitä on hyötyä erityisesti käyttäjille, joilla on paljon seuraajia ja jotka joutuvat useammin tuntemattomien häirinnän kohteeksi.

Nyt julkistettu uusi ominaisuus tulee käyttöön kevään ja kesän aikana, ja ensimmäisissä maissa sitä voidaan käyttää jo muutaman viikon kuluttua. Samalla Instagram kehittää myös julkisten päivitysten kommenttien moderointia.