Vuokrat kääntyivät laskuun näillä paikkakunnilla – odotettu muutos asumiseen

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmiset muuttavat nyt kaupungeista maalle ja ostavat omia asuntoja. Syynä on koronavirus, joka on vaikuttanut myös vuokra-asuntojen tarjontaan. Monissa kaupungeissa on vuokralaisen markkinat.

– Kilpailu vuokralaisista on kiristynyt monessa kaupungissa. Koronatilanteen pitkittyminen on vaikuttanut muun muassa korkeakoulujen etäopiskelun sekä palvelualojen vaikeuksien pitkittymiseen. Tämä on verottanut sekä opiskelijoiden että työntekijöiden vuokra-asuntojen kysyntää kaupungeissa. Samaan aikaan vuokra-asuntojen tarjonnan kasvu on edelleen ollut voimakasta, kertoo Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen.

Vuokrien vuosimuutokset olivat negatiivisia Jyväskylässä, Lahdessa, Hyvinkäällä, Riihimäellä, Hämeenlinnassa ja Mikkelissä. Tilastokeskuksen tuore vuokratilastojulkistus kertoo vapaarahoitteisten vuokrien kasvun hidastuneen koko maassa. Vuokrien vuosimuutokset ovat selkeästi pienentyneet pääkaupunkiseudulla ja muissa suurissa kaupungeissa.