Instagram tehostaa viha- ja ahdisteluviestien suodatusta

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Somepalvelu Instagramista on pyritty tekemään turvallisempaa ja viihtyisämpää alustaa sen käyttäjille. Nyt Facebookin omistamaan sovellukseen on tulossa uudistus, jonka pitäisi vähentää esimerkiksi viha- ja ahdisteluviestien määrää.

Koska Instagramin yksityisviestit ovat kahden keskeisiä, ei niiden sisältöä voida tarkkailla samaan tapaan kuin julkisissa kommenteissa. Nyt Instagram on tarjoamassa käyttäjille mahdollisuuden suodattaa saamiaan viestipyyntöjä. He voivat halutessaan suodattaa pois viestit, jotka sisältävät tiettyjä sanoja, lausekkeita tai emojeja.

Instagramin mukaan uusi ominaisuus koskee nimenomaan viestipyyntöjä, sillä juuri niiden kautta käyttäjät saavat tyypillisesti törky- ja vihaviestejä. Instagram tarjoaa jatkossa myös mahdollisuuden estää heitä häirinneiden käyttäjien mahdolliset uudet tilit. Uudet ominaisuudet ilmestyvät kaikille Instagramin käyttäjille lähiviikkojen aikana.