Anthony Hopkins teki historiaa – on vanhin parhaan miespääosan Oscar-palkinnon saaja

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Brittinäyttelijä Anthony Hopkins on tehnyt elokuvien, television ja teatterin parissa pitkän sekä loistokkaan uran. Muun muassa Uhrilampaat, Amistad ja Thor -elokuvista sekä Westworld-sarjasta tunnettu tähti palkittiin taannoin BAFTA 2021 Film Awards -gaalassa, jossa hän onnistui kaikkien aikojen vanhimpana näyttelijänä voittamaan itselleen BAFTA-palkinnon parhaana pääosan esittäjänä.

Nyt Anthony Hopkins on tehnyt jälleen historiaa Oscar-gaalassa. Mies voitti parhaan miespääosan esittäjän Oscar-palkinnon hänen roolistaan The Father -elokuvassa. 83-vuotias Hopkins on myös Oscar-gaalassa vanhin näyttelijä, joka on koskaan onnistunut voittamaan kyseisessä kategoriassa.

Aiemmin Anthony Hopkins on palkittu parhaan miespääosan esittäjän palkinnolla Oscar-gaalassa vuonna 1994. Tällöin palkinto annettiin miehen upeasta roolisuorituksesta Uhrilampaat-elokuvassa Hannibal Lecter -hahmon esittämisestä.