Nerokas niksi: Näin estät näytönsäästäjän käynnistymisen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Joissakin tietokoneissa on nopeasti käynnistyvä näytönsäästäjä, jolla on esimerkiksi energiaa säästävä tarkoituksensa. Ruudubsäästäjät kehitettiin kuvaputkien aikakaudella, jotta kuva ei palanut näyttöihin kiinni.

Nykyisin näyteönsäästäjien merkitys on vähentynyt, mutta ne voivat edelleen käynnistyä itsestään. Jos pitää siitä, että ruudulle ilmestyy grafiikkaa nopeasti sen jälkeen, kun kone on käyttämättä, kannattaa näytönsäästäjän asetukset säätää joihinkin minuutteihin.

Jos ei halua, että näytönsäästäjä menee päälle, voi hiiren alla panna viisarilla varustetun kellon. Tällöin sensori luulee tietokoneen olevan käytössä kellon tikityksestä johtuen. Näytönsäästäjän asetusten muokkaaminen on silti hieman yksinkertaisempaa.