Sointu Borg voitti Diili-kilpailun – palkinnoksi pesti Jaajo Linnonmaan yrityksessä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset ovat saaneet viime viikkoina seurata maailmanlaajuisesti suosittuun formaattiin perustuvaa Diili-ohjelmaa, jossa monitoimijulkkis Jaajo Linnonmaa on hakenut konserniinsa kehitysjohtajaa viikkokausia jatkuneella kilpailulla.

Diilin tuotantokauden varrella on nähty monenlaisia kommelluksia ja onnistumisia, joiden myötä tänään nähtävään finaaliin selvisivät lopulta kilpailijoista Sointu Borg ja Petri Matero. Finaalitehtävässä kilpailijoiden tuli joukkueineen rakentaa verkkoon varainkeruualusta, jolla esimerkiksi joukkueet ja koululuokat voivat kerätä varoja toimintaansa.

Molempien finalistien vuorokaudessa rakentamat liikeideat olivat onnistuneita ja sijoittajille tehdyt esitykset nekin saivat kiitosta, mutta vain toinen voi voittaa kilpailun ja saada palkintona olevan kehitysjohtajan työpaikan. Lopulta Linnonmaa julisti voittajan. Sointu Borg voitti vuoden 2021 Diili-tuotantokauden kilpailun ja sai samalla sekä osakkuuden että työpaikan kilpailun finaalissa itse kehittämässään Fundly-yrityksessä, jossa osakkaana on myös ohjelman isäntä Jaajo Linnonmaa.

– Finaali oli todellinen painekattila ja elämäni haastavimpia vuorokausia. En yhä voi uskoa voittoa todeksi. Joka aamu kun herään, tuntuu, että tämä kaikki on vain unta, Sointu kommentoi voittoaan.

– Mä istuin yleisössä, kun Sointu finaalissa presentoi ammattisijoittajille Fundlya. Kun ottaa huomioon, että hän oli rakentanut koko yrityksen 24 tunnissa ja huhujen mukaan ei ollut nukkunut sekuntiakaan, niin se ei esityksessä näkynyt. Sointu oli rento, vakuuttava ja sai vastauksillaan peräti seitsemän sijoittajaa lähtemään mukaan. Se kertoo poikkeuksellisesta lahjakkuudesta, Jaajo Linnonmaa kommentoi finaalia.