Palomiehet antoivat janoista kilpikonnaa – selvisi metsäpalosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Palokunnan tehtäviin kuuluu muutakin kuin tulipalojen sammuttamista. Taannoin Etelä-Afrikan Kapkaupungin vapaapalokunnan jäsenet päätyivät auttamaan pientä janoista eläintä metsäpalojen sammutustöiden aikana.

Viraalina levinneellä videolla todistetaan koskettavaa tilannetta. Siinä vapaapalokuntalaiset tarjoavat kilpikonnalle vettä juotavaksi pienen muovikorkin päältä. Video kuvattiin huhtikuussa 2021.

Tuhoisat tulipalot levisivät 18. huhtikuuta Table Mountainin luonnonpuistossa Devil’s Peak -vuoren läheisyydessä. Tulipalojen seuraukset ovat olleet tuhoisia erityisesti paikalliselle luonnolle. The South African -lehden mukaan paikallisia onkin kehotettu noudattamaan vapaapalokuntalaisten esimerkkiä ja auttamaan eläimiä jättämällä pihoilleen vettä mataliin astioihin.