Sotasarja Taistelutoverit saa jatkoa – tällä kertaa soditaan ilmassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Steven Spielbergin ja Tom Hanksin luoma Taistelutoverit, eli Band of Brothers -minisarja kertoi toisen maailmansodan tapahtumista Yhdysvaltaltojen 101. maahanlaskudivisioonan sotilaiden silmin. Nyt suosittu sotasarja on saamassa jatkoa.

Masters of the Air, eli Ilmojen herrat -nimisessä sarjassa seurataan amerikkalaisia lentäjiä toisessa maailmansodassa. Apple TV+ -suurtuotatannon kuvaukset alkoivat taannoin Iso-Britanniassa. Samannimiseen kirjaan perustuvan Masters of Airin ensimmäiset jaksot ohjaa Cary Fukunaga, joka tunnetaan muun muassa True Detective -sarjan ensimmäisestä kaudesta ja tulevasa James Bond -elokuvasta No Time to Die.

Toistaiseksi tiedossa ei ole, koska Masters of Air -sarjan on määrä ilmestyä ruutuihin. Taistelutoverit-sarjan lisäksi Steven Spielberg ja Tom Hanks ovat tehneet yhteistyötä toiseen maailmansotaan sijoittuvassa Pelastakaa sotamies Ryan -elokuvassa ja The Pacific: Tyynenmeren taistelutoverit -sarjassa.