Karut kuvat : Kondorikotkaparvi tuhosi omakotitalon terassin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pienten lintujen ilmestyminen koteihin ei ole harvinaista, mutta taannoin erään naisen kotona vieraili hieman kookkaampia siivekkäitä. Kaliforniassa sijaitsevaan kotiin oli saapunut kutsumatta kaliforniankondorien parvi.

Tehachapissa asuvan Cinda Mickolsin kotiin ilmestyi viikonloppuna 15-20 kondoria. Kaliforniankondorit laittoivat kodin kuistin täysin uuteen uskoon kaatamalla kukkia, raapimalla kaiteita ja ulostamalla ympäriinsä. Mickolsin tytär Seana Lyn jakoi kuvia valtavista linnuista Twitteriin.

Lyn kertoo SF Gate -lehden mukaan hänen äitinsä pitävän tilannetta samaan aikaan mahtavana ja hirveänä. Kaliforniankondorit ovat erittäin uhanalainen ja suojeltu laji, eikä niistä eroon hankkiutuminen onnistu siksi helposti. U.S. Fish and Wildlife Services- viranomaistaho uskoo Mickolsin sattuvan asuvan alueella, jossa kondorit ovat perinteisesti metsästäneet ravintoa.