Suden kaulapantaan kiinnitettiin kamera – tältä villieläimen päivä näyttää

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Miltä maailma näyttää villinä ja vapaana liikkuvan suden perspektiivistä? Tähän kysymykseen tarjoaa vastauksen tuore video, joka on kuvattu pedon kaulapantaan kiinnitetyllä kameralla.

Voyageurs Wolf Project -projektin tavoitteena on ymmärtää Yhdysvaltojen Minnesotassa sijaitsevan Voyageurs-luonnonpuistossa asuvien susien käytöstä. Tätä varten yksi puiston metsissä asuvista susista sai erityisellä kameralla varustetun kaulapannan. Lopputuloksena syntyi ainutlaatuinen video suden päivästä.

Videolta tutkijoille kävi muun muassa ilmi, että kameralla varustettu susi oli taitava kalastaja. Se söi peräti kolme samasta paikasta Ash River -joesta pyydystämäänsä kalaa. Voyageur Wolf Projectin mukaan tempaus oli onnistunut, ja se suunnitteleekin käyttävänsä susikameraa uudelleenkin.