Hämmästyttävä video: Brittiarmeija testasi tosielämän Iron Man -pukua

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentämisen mahdollistavia toimivia erikoispukuja on totuttu näkemään lähinnä elokuvissa, sarjoissa ja sarjakuvissa, mutta tulevaisuudessa ne saattavat olla arkipäivää tosielämässäkin. Nyt Iso-Britannian merijalkaväki on kokeillut Iron Man -tyylisten lentopukujen käyttöä.

Lentopuvun koeajoa esitellään viraalina levinneellä tuoreella videolla. Siinä Royal Marinesin, eli kuninkaallisen merijalkaväen sotilas nousee lentopuvun avulla ilmaan veneestä ja liitää kymmenien metrien matkan ilmassa. Lopulta hän laskeutuu sulavasti lähellä olevan partioaluksen kannelle.

Lentopukua käytetään myöhemmin vielä edestakaiseen matkaan veneeseen ja takaisin laivan kannelle. Lentopuvun on kehitellyt Gravity Industries -yhtiö, joka kuvailee keksinnön tuoretta koeajoa erittäin onnistuneeksi.