Playstation 5 -toimitusongelmat jatkuvat – toimituksia jopa ensi vuodelle

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Playstation 5 -konsoli ilmestyi markkinoille loppuvuodesta, mutta kaikki halukkaat eivät ole edelleenkään saaneet laitetta käsiinsä. Nyt Sony on varoittanut uutta Playstationia kaipaavien saattavan joutua odottelemaan konsoliaan vielä pitkän aikaa.

Sonyn talouspäällikkö Hiroki Totoki kertoi sijoittajille, etteivät saatavuusongelmat ole helpottamassa vielä tämän vuoden aikana. Yhtiö ei kykene millään vastaamaan suureen kysyntään edes siinä tapauksessa, että tuotantoa onnistuttaisiin lisäämään. Yhtiön tavoitteena on Bloomberg-lehden mukaan kuitenkin myydä ainakin 14,8 miljoonaa Playstation 5 -konsolia tämän uvoden aikana.

Playstation 5 -konsoleita oli myyty maaliskuun loppuun mennessä maailmanlaajuisesti 7,8 miljoonaa kappaletta. Konsolipulan taustalla ovat muun muassa maailmanlaajuinen pula mikroprosessoreista ja koronapandemian aiheuttamat ongelmat tuotannossa ja toimituksissa. Tilannetta eivät ole helpottaneet trokarit, joilla on tapana ostaa isoja eriä myyntiin saapuvia konsoleita myydäkseen ne kalliimpaan hintaan verkossa.