Tulivuori purkautuu yhä Islannissa – ihmiset kerääntyivät katselemaan pulppuavaa laavaa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Islannin pääkaupungin Reykjavikin keskustasta 30 kilometrin päässä sijaitsevan tulivuori Fagradalsfjall alkoi purkautua maaliskuussa. Purkaus on muuttunut viime päivinä pulppuavaksi ja se iskee laavaa metrien korkeuteen geysirien tavoin.

Paikalliset ja turistit ovat kerääntyneet katsomaan taianomaista luonnon ilotulitusta. Tulivuori on ollut hiljakseen 6.000 vuotta. Nyt se on osoittanut aktiivisuutta yli kuukauden ajan yhtämittaisesti.

Ihmiset ovat kerääntyneet lähemmäs tulivuorta ihailemaan näytöstä. Toisaalta punainen purkaus kajastuu myös pääkaupunkiin. Islanti on kiehtova matkakohde, joka on usein luonnon ja sään armoilla. Maan ihmiset ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Purkaus saattaa jatkua kymmeniä vuosia.